INSERsport, exemple de bones pràctiques a Europa

By 21 de Juny de 2018General
PlayLab Incubator Programm

El projecte INSERsport d’inserció laboral de la UFEC ha estat escollit per l’organització no governamental Play International com a exemple de bones pràctiques. El programa de la Unió ha estat un dels set seleccionats entre molts candidats de 15 països diferents, i aquesta setmana hem participat París en un programa d’incubació explicant el nostre aprenentatge i experiència.

La trobada, anomenada PlayLab Incubator Programm, ha estat una reflexió oberta i transparent on totes les organitzacions seleccionades han relatat com han treballat amb els refugiats i joves, com han desenvolupat les diferents accions i quins són els principals obstacles que han trobat. Després, PlayLab farà un informe amb l’objectiu d’enfortir la capacitat de les organitzacions participants i augmentar l’impacte dels projectes emergents.

A Europa, l’esport és una potent eina per trencar les barreres entre els refugiats que arriben i les diferents comunitats que els acullen. Durant el 2015 i el 2016, més de 2,5 milions de refugiats van arribar al vell continent buscant seguretat. La incubadora de projectes, on ha participat la UFEC, inclou diferents organitzacions que tenen programes innovadors i emergents per donar suport a aquestes persones. A través de l’esport, tots aquests projectes, com INSERsport, treballen per la prevenció, la inclusió social, la resolució de conflictes, l’educació i la promoció de la salut.

Precisament aquest passat dimecres dia 20, es va celebrar el Dia Mundial de Refugiat. Els altres projectes seleccionats per participar en la incubadora, finançada per la Comissió Europea, provenien de Grècia, França, Itàlia, Alemanya, Àustria i Escòcia.

Play International és l’ONG pionera en l’ús de l’esport per a l’educació i canvi social. Des de l’any 1999 ha ajudat a més de mig milió de nens en dotze països a través dels seus programes.

En aquest enllaç podeu consultar els 7 projectes seleccionats.

Leave a Reply