L’esport com a motor social

By 22 de gener de 2019welcome league

La Welcome League tanca la seva 1a edició

La Welcome League posa punt final a la seva primera edició. Ho va fer amb la celebració d’una festa de cloenda a les pistes del CEM Estació del Nord de Barcelona, amb la presència dels jugadors dels equips, familiars, la directora de la Fundació UFEC, Pili Navarro, i referents d’algunes de les entitats que han participat en el projecte (Arrels Fundació, La Merienda, Accem i CEAR).

Durant l’acte es va fer entrega de diplomes a tots els jugadors participants, així com de premis a l’equip guanyador i a la resta de jugadors. Els premis van consistir en bosses d’esport, proporcionades altruísticament per la marca Munich Sports. Tothom va tenir un premi o un reconeixement especial per la seva aportació durant els entrenaments o la lligueta.

La Welcome League ha constat de 8 partits, en els quals s’han marcat 83 gols. L’equip format per joves en risc d’exclusió social i menors estrangers no acompanyats ha estat el guanyador. El segon classificat va ser l’equip de persones refugiades; el tercer, l’equip de voluntaris; i el quart, l’equip de persones sense llar.

Mencions especials
A la celebració final es van donar mencions especials que exemplifiquen el sentit de la Welcome League. A Karam (migrant), per commoure a tothom en canviar-se d’equip i de samarreta a la mitja part d’un partit perquè el contrincant no encaixés més gols seus i poder equilibrar el marcador; a Mohamed (refugiat) per animar i motivar a l’equip a guanyar amb esportivitat, i pels valors i ètica que va mostrar en tot moment; o a Juan Carlos (sense llar), pel seu esforç i l’autosuperació constant.

“Tothom ha quedat molt satisfet amb la primera edició”, ha manifestat Pili Navarro. Per a l’edició del 2019, “tots volen repetir-la”, ha reblat.

Leave a Reply