imatge de la sala del congrés fundraising

La Fundació de la UFEC, al congrés de fundraising de l’AEF

By | General | No Comments

Aquesta setmana s’està celebrant la divuitena edició del Congrés de Fundraising que anualment organitza l’Associació Espanyola de Fundraising (AEF) a Madrid (12-14 de juny). La trobada uneix els professionals del sector i dona l’oportunitat de conèixer i escoltar les experiències dels ponents nacionals i internacionals de més alt nivell en la captació de fons.

Organitzacions de l’àmbit social, professionals individuals, petites i mitjanes associacions i fundacions estableixen lligams per millorar les seves estratègies de fundraising. Com recaptar fons amb petites contribucions, com integrar les campanyes de captació i comunicació o el branding són algunes de les ponències del congrés. Read More

La solidaritat entra en joc

By | General | No Comments

Aquest és el titular del reportatge d’una pàgina sencera que avui dedica el diari La Vanguardia a l’INSERsport. L’excel·lent text escrit pel periodista Domingo Marchena, amb fotografia de Xavier Cervera, explica l’essència del programa: compensar la falta d’oportunitats dels joves en la seva infantesa i oferir-los ara la possibilitat de tenir una primera oportunitat laboral. Llegiu-lo, val molt la pena, i així coneixereu una mica millor els somnis i il·lusions de la Milenka, l’Adelina, la Maria, el Felipe, l’Abraham i el Brian.

Per donatius o col·laboració, entreu a fundacioufec.cat.

LLEGIRClic per obrir el PDF

Cap de setmana a la F1 i a l’atletisme amb persones discapacitades

By | General | No Comments

Aquest cap de setmana ha estat molt especial per molts dels joves que participen en el programa d’INSERsport.

Esportivament parlant, aquest diumenge va ser fantàstic. El Circuit de Barcelona-Catalunya va acollir la prova del GP d’Espanya de Fórmula 1, amb victòria del britànic Hamilton. No va tenir rival, diuen. Més de 90.000 espectadors ho van comprovar en persona. Entre tots ells, alguns dels joves d’INSERsport que participen en el curs de la Federació Catalana d’Automobilisme, van tenir una experiència transversal a l’F1, vivint de primera mà els rumors, l’olor de benzina i l’ambient de la competició. Van poder assistir gràcies a les entrades facilitades per la Diputació de Barcelona, un dels principals patrocinadors del projecte. Amb aquesta activitat, els joves van poder treballar la puntualitat, l’autonomia i la responsabilitat. Read More

INSERsport al programa Esport Cope

By | General | No Comments

Creiem en l’esport com a una potent eina d’inclusió social. El programa INSERsport de la UFEC permet a joves en risc d’exclusió social accedir a formació i el seu primer contracte laboral vinculat a l’esport.
Avui ho hem explicat al programa Esports Cope. Moltes gràcies als periodistes Joan Batllori i David Espinar per la seva dedicació.
Aquí podeu escoltar l’entrevista a la nostra responsable d’Acció Social, Milena de Murga.

Clica aquí per escoltar l’entrevista

La segona edició del programa INSERsport a mitjans

By | General | No Comments

Aquesta setmana hem tingut l’oportunitat d’explicar com s’ha posat en marxa la segona edició del programa INSERsport a La Xarxa de Comunicació Local que aplega 48 televisions de proximitat i 135 emissores de ràdio local. Milena De Murga, responsable d’Acció Social de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i Adelina, una de les participants del projecte que fa el curs de monitora amb la Federació ACELL.

L’edició d’enguany compta amb la participació de 150 joves (dels quals un 25% son noies) de nacionalitat espanyola (50%) i estrangers (50%). 14 federacions esportives ofereixen diferents possibilitats d’inserció laboral a través de la pràctica de diferents esports com el tennis taula, el futbol sala, l’esgrima o el bàsquet.

Us deixem els enllaços per a que escolteu les entrevistes. Valen la pena!

Aquí teniu el vídeo de l’entrevista a Notícies en Xarxa, dóna-li al play.

 

Escolta l’entrevista al Programa Esports en Xarxa.

 

INSERsport incorpora nous col·laboradors

By | General | No Comments

La segona edició del programa INSERsport de la UFEC ha començat a caminar fa tot just unes setmanes. Aquest és un projecte de la Unió de Federacions que comporta la implicació de molts agents: federacions, entitats del tercer sector, administracions i patrocinadors. Tots ells fan possible la tasca de formació i inserció laboral de joves en risc d’exclusió a través de l’esport.

En aquest sentit, en aquestes dues setmanes la Unió de Federacions ha signat diversos acords de col·laboració amb empreses que s’han involucrat en el projecte. Pol Viatges, NetSport, MT-BCN, EQUICLOR, Comercial Elmin i Alliance Vending, ja formen part de la família INSERsport.

Totes elles són empreses que, sensibilitzades amb aquesta problemàtica, creuen en la seva responsabilitat davant la societat i aposten per invertir en iniciatives com aquesta. A més, Laboratori catbio de Durán BellidoGPA i Life Fitness també han fet donacions a la Fundació de la UFEC per a INSERsport 2018.

14 federacions esportives oferiran cursos d’inserció laboral per a 150 joves de col·lectius vulnerables

By | General | No Comments

El programa INSERsport s’ha posat en marxa aquesta setmana amb la participació de 30 entitats del tercer sector . L’Obra Social de La Caixa, la Fundación Banco Sabadell, la Diputació de Barcelona i la Secretaria General de l’Esport són els principals patrocinadors.

La seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha acollit, aquest matí, la presentació del programa INSERsport, el projecte de la UFEC d’inserció laboral per a joves en risc d’exclusió social a través de l’esport que aquest 2018 arriba a la seva segona edició.

L’acte ha estat encapçalat pel president de la UFEC, Gerard Esteva, i representants de les institucions i entitats col·laboradores del programa: Maite Fandos, diputada d’esports de la Diputació de Barcelona; Santi Siquier, de la Secretaria General de l’Esport; Susana Algarra, directora de Banca d’Institucions de CaixaBank; i Francesc Xavier Torrent, de la Fundación Banco Sabadell. També hi han participat 3 federacions implicades en aquesta edició: Jordi Ivorra, de la Fundació Bàsquet Català; Jordi Vallès, president de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol; i Marina Gómez, presidenta de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual. I, per últim, han intervingut  representants i joves d’algunes de les entitats que participen en aquesta edició: Xavier Parera, de Càritas Barcelona, Richard Font, jove beneficiari de Caritas, Maria Àngels Artacho, de Justícia Juvenil, i Milenka Guisele Guàrdia, beneficiària de la Creu Roja.

Més joves i entitats participants

Amb INSERsport (insersport.ufec.cat) els joves de col·lectius vulnerables obtenen una formació esportiva, fan pràctiques professionals, adquireixen competències transversals i tenen un primer contracte laboral. Per aquesta segona edició, hi ha 14 federacions implicades i 30 entitats del tercer sector social, que donaran aquesta una oportunitat a uns 150 joves de col·lectius vulnerables.

La diputada Maite Fandos, precisament, ha remarcat que el gran encert “d’aquest projecte és com la UFEC ha sabut crear sinergies entre les federacions i les entitats socials”. Un projecte que necessita la implicació també d’entitats privades que aportin els recursos necessaris. “L’esport és un dels nostres valors primordials”, ha destacat Susana Algarra en nom de l’Obra Social la Caixa, mentre que Francesc Xavier Torrent ha destacat “la constància i el sacrifici com a valors que els joves aprenen a través de l’esport per aplicar en la seva vida personal”. Per la seva part, Jordi Ivorra ha assegurat que “l’esport torna la motivació i autoestima als nois i noies tornen a tenir il·lusió”. Una de les federacions que s’estrenen és la de Beisbol i Softbol i el seu president, Jordi Vallès, ha dit que “hem de posar en valor l’acció social que podem fer des de les federacions”Ens sentim compromesos i no obligats amb aquest projecte, ha afegit Marina Gómez.

Pel que fa a les entitats, Xavier Parera ha assegurat que l’INSERsport és “una oportunitat d’accedir a formacions esportives que els joves no troben a la seva vida diària”. “Aquest programa està fet a mida pels joves de Justícia Juvenil”, ha assegurat Maria Àngels Artacho“És una eina de força per sortir dels entorns dels quals els és difícil sortir”, ha reblat. Els joves assistents, Richard i Milenka Guisele han explicat que han començat les activitats esportives aquesta setmana i que tenen moltes ganes de seguir endavant i aconseguir una feina en el món de l’esport.