L'esport és una eina molt potent per sortir de l'exclusió social

Des de l’Àrea d’Acció Social de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) s’ha posat en marxa el programa INSERsport, dirigit a joves en risc d’exclusió social, usuaris  de les entitats del tercer sector amb les quals la UFEC ha creat sinergies per treballar en xarxa. Aquesta col·laboració s’ha ampliat i té ara el seu pes principal en les federacions i clubs esportius sensibilitzats amb aquesta problemàtica. Al projecte de 2017 van col·laborar 10 federacions esportives, més de 30 entitats del tercer sector i diversos municipis.

Per al 2018 són ja 200 els joves inscrits i més de 16 federacions les col·laboradores.

Seguint les línies del Pla Estratègic de l’Esport de la Unió Europea (EU Work Plan for Sport)  INSERsport incideix sobre la formació esportiva, la inserció laboral, la paritat, els hàbits saludables i la inclusió de les persones amb discapacitat.

Mitjançant aquest programa, els joves en risc d’exclusió social aprenen un esport, adquireixen hàbits saludables, obtenen un certificat federatiu que els permet treballar de monitors i àrbitres i són contractats per a una primera feina relacionada amb el que han estudiat. Amb aquest programa incentivem que aquesta primera feina sigui un pont amb altres feines i, sobretot, amb l’ampliació dels estudis.

Fes una donació

200

Joves

16

Federacions

30

Entitats del tercer sector

Coneix el programa a fons

Els seus responsables ens en parlen

INSERsport és la part més social del món de l’esport

El president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, ens parla del projecte INSERsport.

Treballem amb les competències transversals

La responsable del departament d’Acció Social de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Milena de Murga, ens explica el projecte INSERSport.