Un jove d’INSERsport fitxa per l’Hèrcules de l’Hospitalet de beisbol

By 3 d'agost de 2018General

L’Steven Carbonell acaba de fer 17 anys i ha fitxat per l’Hércules L’Hospitalet Club de beisbol i softbol. Fins aquí tot normal, si no fos perquè l’Steven és un dels joves que ha participat en el programa de formació i inserció laboral INSERsport de la UFEC. “No m’ho creia i no m’ho esperava”, admet. Una mestra del seu institut li va parlar del programa, i es va apuntar de seguida.

“M’agradava el beisbol i volia jugar-hi”, explica Steven. “El curs ha anat molt bé, de 10. M’ho he passat molt bé amb la teoria i les pràctiques”, relata. Steven està molt content amb la nova situació, i a casa també: “estan sorpresos igual que jo. Em diuen que m’ho prengui seriosament, que no falti als entrenaments”, explica. Ara ja té el certificat per fer de monitor.

L’Steven només tenia coneixements bàsics de beisbol i softbol, però ja apuntava maneres quan va començar el curs. “Quan parlem de joves que no han jugat mai a un esport però té tantes peculiaritats, condició física i la perspicàcia, la mecànica i els moviments propis de l’esport… veus que pot tenir futur no només com a entrenador”, assegura Miquel Ibáñez, que serà el seu entrenador en la categoria sub18 on jugarà.

Ibáñez, que ha col·laborat amb el programa INSERsport, explica que tot va ser molt senzill i l’interès de la federació i del club va ser mutu. Volien donar-li l’oportunitat a aquest noi per començar a jugar, i que més endavant pugui actuar com a entrenador amb una feina remunerada. “El vaig veure emocionat amb el que estava vivint en aquell moment, semblava que era el primer cop que funcionava una cosa en què s’estava implicant i estava content”, descobreix.

L’Steven començarà a entrenar amb el seu nou equip al setembre, en les categories de formació sub18. Serà a un dels 12 conjunts de L’Hércules, l’equip de beisbol amb més història de tot l’estat. Ara que està de vacances no renuncia a mantenir-se en forma. “Ho faig amb els meus amics, per no perdre el físic”, diu l’Steven.

Foto: L’Steven, tercer començant per l’esquerra, amb el guant i el bat de beisbol a les mans. Foto: UFEC.

Leave a Reply